Boxing 82 - VICELAND Nederland
×
footer logo
© 2018 VICE Media LLC
×

boxing
'82

Voel de snoeiharde uppercuts en levenslessen uit Rotterdam-Zuid.
hekkie
hekkie
hekkie
MORGEN
MORGEN
MORGEN
MORGEN
MORGEN
21:30

TRAILER AFLEVERING 5

TRAILER

OVER BOXING '82

DONDERDAG 21:00 AFLEVERING 5

De docuserie vertelt het tragikomische verhaal van een aan lager wal geraakte boksschool die zichzelf omhoog probeert te vechten. Maar Boxing ’82 is meer dan alleen een plek waar mensen komen om te vechten – de school vervult binnen de harde Afrikaanderwijk in Rotterdam een sociale rol en is boven alles een familie.

Wegens een incident heeft de school al twintig jaar geen wedstrijden meer mogen spelen van de Nederlandse boksbond. Onder aansporing van een nieuwe generatie jonge boksers krijgen de veteranen eindelijk de kans om te vechten voor eerherstel op een boksgala.
De serie toont via verschillende karakters hoe de school een sociale rol vervult binnen de Afrikaanderwijk – een arbeiderswijk in Rotterdam bekend om de diversiteit aan etniciteit en hoge werkloosheid.
Gedurende vijf afleveringen volgt Boxing ‘82 de trainers en boksers in aanloop naar de wedstrijd die alles voor de boksschool kan veranderen. Zo is de 89-jarige trainer Jaap te zien wiens leven volledig in het teken staat van de boksschool. Maar ook bokser Mike, die dankzij Boxing ‘82 op het rechte pad is beland.

Deze week te zien

DI20 MAA21:30De rechtse directe
DO22 MAA21:55De rechtse directe
VR23 MAA20:05De rechtse directe

In het nieuws